Notulen, Religieus erfgoed

Traject Kerkenbeleidsplan Huldenberg halfweg

Met het 5de en laatste kerkbezoek aan de kerk van Huldenberg sloten we het eerste deel van het traject van het Kerkenbeleidsplan af. Het waren vijf inspirerende bezoeken want al snel koos elke parochiegemeenschap een eigen inhoudelijke focus waar verder rond gewerkt kan worden. Ook al blijven alle kerken in dienst voor de eredienst, toch is er een grote bereidheid tot nevenbestemming die dan verder ontwikkeld zal worden in functie van de gekozen focus van de parochie.

Cultuurhistorische kadering

Tijdens de zomermaanden valt het werk niet stil. We maken van de zomer gebruik om de kerken ook cultuurhistorisch te kaderen in het bredere verhaal van Huldenberg en omgeving. Daarnaast gaan we een volledige omgevingsanalyse maken om de kerken en hun verhaal zo te kunnen integreren in oa. de promotie van Toerisme Vlaams-Brabant en de regio Druivenstreek.

Jeugd

De werkgroep voor het Kerkenbeleidsplan is een representatie van de gemeenschap. Zo waren ook mensen uit cultuur en de jeugdwerking aanwezig tijdens de vergaderingen en de bezoeken. Eind juni is er nog een apart overleg gepland met cultuur en jeugd om dieper in te kunnen gaan op hun noden en behoeften alsook om te luisteren naar hun ideeën met betrekking tot de gekozen focussen van de vijf Huldenbergse parochies.

Vervolg

Na de zomervakantie is er in september een eerste lezing gepland van het prototype van het kerkenbeleidsplan door de werkgroep. Nadien wordt er een publiekmoment gepland om de bredere gemeenschap van Huldenberg om bijkomende input te vragen.

Wordt dus vervolgd.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s