Notulen, Postgraduaat '16-'17

Het Syncfalamuseum in Heist

Sincfala, Museum van de Zwinstreek bestaat reeds 47 jaar en werd opgericht door de heemkring Sint-Guthago als het landbouw- en visserijmuseum.  In de loop der jaren werd het Museum uitgebaat en financieel ondersteund door de gemeente Knokke-Heist.  De bezoekerscijfers stegen jaar na jaar met 5%.  In 2016 klokte het af met een nieuw record, namelijk 10.500 bezoekers.
Sincfala wil HET Museum van de Zwinstreek worden
Om een toekomst te hebben, moet een museum relevant zijn.  Daarom is het belangrijk dat Museum Sincfala niet alleen innovatiever wordt maar ook meer inkomsten kan genereren als de werkingstoelage in de toekomst zou verminderen.  Sincfala wil HET Museum van de Zwinstreek worden en digitale landschapsverkenning aanbieden in de nieuwbouw die in 2018 zal gebouwd worden.  Historische kaarten en achtergronden worden via interactieve schermen aan mekaar verweven zodat een interessante storytelling de rode draad wordt voor een bezoek.
Hoe dit moet ingevuld worden is een uitstekende vertrekbasis om deel te nemen aan het postgraduaat Erfgoedondernemerschap.  Hiervoor werd het Erfgoed Businessmodel Canvas ontwikkeld waardoor we een zicht kregen op alle instrumenten en factoren die voor onze organisatie en product van belang zijn om dan van daaruit een nieuw plan van aanpak te ontwikkelen.
Meer weten over hoe het museum Syncfala aan de slag ging met het Erfgoed Business Model Canvas? Schrijf je dan nu in voor de ‘Studiedag Erfgoedondernemen’!

studiedagerfgoedondernemen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s