Notulen, Postgraduaat '16-'17

Het Uilenspiegelmuseum – Damme

In het Uilenspiegelmuseum in Damme ontdek je vijf eeuwen Uilenspiegel. Van de Nederduitse schurk van rond 1500 tot de vrijheidsheld en fratsenmaker. Het is een speels en interactief museum, met aandacht voor Damme en voor de Europese cultuurgeschiedenis. Het museum voert een actief verzamelbeleid en stimuleert verder onderzoek. Het organiseert regelmatig tentoonstellingen, waarbij ook partnerschappen worden aangegaan buiten de landsgrenzen.

Het Uilenspiegelmuseum wil als instelling en vanuit het onderwerp herkenbaar, verrijkend en relevant zijn voor de bezoeker en het bestuur. Het volgen van de opleiding Erfgoedondernemerschap past binnen het streefdoel om de doelstellingen van het museum zo goed mogelijk te realiseren.

De opleiding Erfgoedondernemerschap levert een tool (een schema) op om op een andere wijze naar het eigen erfgoed te kijken, maar vooral om er op een andere en bewustere wijze mee om te gaan – te ‘vermarkten’ in de meest ruime zin van het woord.

Het Erfgoed Business Model canvas is toepasbaar op zowel de volledige organisatie (bv. het museum), als op een onderdeel ervan (bv. promotie van het museum), als op een activiteit (bv. tentoonstelling), als op een onderdeel van een activiteit (bv. promotie van een tentoonstelling). Je kan het op 1 pagina visueel te vatten waardoor het dus overzichtelijk is en  vrij snel de hiaten of werkpunten toont.

Eenmaal je het canvas in het hoofd hebt, kan je betrekkelijk snel nagaan of met voldoende elementen is rekening gehouden bij het plannen en organiseren van activiteiten. Of ook: bij het evalueren van een activiteit van een derde helpt het canvas om eventuele hiaten op te sporen.

Meer weten over hoe het Uilenspiegel aan de slag ging met het Erfgoed Business Model Canvas? Schrijf je dan nu in voor de ‘Studiedag Erfgoedondernemen’!

studiedagerfgoedondernemen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s