Notulen, Postgraduaat '16-'17

Suikermuseum wordt Z.O.E.T.

suikermuseum

Wie Tienen zegt, zegt suiker…. In 2002 opende het suikermuseum haar deuren. Ongeveer 15 jaar later is het museum aan een nieuwe invulling toe. In september 2015 werd er gestart met een cocreatief traject dat leidde tot een nieuw concept met de naam Z.O.E.T. Het wordt een bezoekerscentrum met toeristisch kantoor, evenementenloket, educatieve ruimte, café en streekshop in concessie en een grote ruimte voor wisselende thematentoonstellingen rond landschap, landbouw, erfgoed en innovatie met suiker als rode draad. Zeer recent werd een ontwerpbureau aangesteld om bezoekerscentrum Z.O.E.T. vorm te geven en we hopen dat in de loop van 2018 de eerste resultaten ook effectief zichtbaar worden.

“Door deze opleiding werd het concept van Z.O.E.T. verder uitgediept en werden nieuwe opportuniteiten zichtbaar!” Bart Bekker, diensthoofd toerisme en erfgoed Stad Tienen.

Naast maatschappelijke en demografische tendensen heeft de aanhoudende financieel-economische crisis ook zware gevolgen voor de erfgoedsector. Iedereen is overtuigd van de waarde van erfgoed maar er zijn minder middelen om te investeren en subsidiekanalen zijn schaars geworden. In die zin is het belangrijk om als lokale overheid op een andere, meer businessgerichte, manier naar onze organisatie te leren kijken. Bart Bekker, diensthoofd toerisme en erfgoed bij de stad Tienen, volgde daarom het postgraduaat erfgoedondernemerschap. Door deze opleiding werd het concept van Z.O.E.T. verder uitgediept en werden nieuwe opportuniteiten zichtbaar!

studiedagerfgoedondernemen

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s