Notulen, Postgraduaat '16-'17

Publiekswerking in het archief van de Belgische Senaat: “Sporen uit het verleden”

In het archief van de Senaat zijn historische stukken, de neerslag van 175 jaar parlementaire democratie, te vinden. Deze grotendeels onontgonnen schat aan informatie over de Senaat is het erfgoed van de burger.

Aan de hand van verhalen willen we deze bronnen toegankelijk maken, en dit op een laagdrempelige manier, via thema’s uit het verleden die vaak actueel blijven en die soms uit het leven gegrepen zijn.

Het postgraduaat erfgoedondernemerschap stelde ons in staat om vanuit een klantgerichte visie op een stapsgewijze manier een  ‘plan van aanpak’ uit te werken, met aandacht voor timing en prioriteiten, aanbod, partners, middelen, kanalen enz…  Door het volgen van de opleiding werden we verplicht om enerzijds planmatig, maar anderzijds toch ook ‘out of the box’ te denken.

Het postgraduaat Erfgoedondernemerschap stelde ons in staat om vanuit een klantgerichte visie op een stapsgewijze manier een  ‘plan van aanpak’ uit te werken

In een eerste fase plaatsen zullen we onze  verhalen op de bestaande website van de Senaat plaatsen. We kiezen er resoluut  voor onze ruimste doelgroep aan te spreken, nl. de zoeker van verhalen. We focussen ons dit jaar vooral op het thema ‘Groote Oorlog’ https://www.senate.be/groote_oorlog/groote_oorlog_nl.html

Op middellange termijn komt er een nieuwe website en worden de verhalen zowel thematisch als chronologisch opgedeeld. Er zal dan onder andere ook een aanbod uitgewerkt worden voor scholen en andere doelgroepen.

Maak tijdens de studiedag Erfgoedondernemen op 27 april 2017 kennis met de publiekswerking van het archief van de Belgische Senaat. Klik hier voor het programma.

studiedagerfgoedondernemen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s