Notulen, Postgraduaat '16-'17

De Erfgoedacademie

De Erfgoedacademie is in eerste instantie opgericht om voor de restauratiesector de beroepsprofielen, hun benodigde competenties en de bestaande opleidingen in kaart te brengen.

Na een uitgebreide studie werden enkele conclusies getrokken en verschillende actiepunten genoteerd waarmee de Erfgoedacademie verder aan de slag ging om het opleidingsveld beter af te stemmen op het werkveld en om de kwaliteit binnen de sector te garanderen.

Twee werkingsjaren later – gesubsidieerd door de Vlaamse Overheid- agentschap Onroerend Erfgoed – later had de erfgoedacademie zijn oorspronkelijke taak grotendeels vervuld en moesten we opnieuw nadenken over welke taken we konden opnemen om relevant te zijn en onmisbaar te worden voor de sector zodat we opnieuw recht zouden hebben op subsidies of om zicht te krijgen hoe we (op termijn) (deels of volledig) zelf bedruipend kunnen worden.

Om nieuwe ideeën en inzichten te verkrijgen stapte Ulrike Masson als coördinator van de Erfgoedacademie in de opleiding Erfgoedondernemerschap.

studiedagerfgoedondernemen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s